Biber gazı fırsatçılığı pes dedirtti! 80 liradan 560 liraya… Biber gazı fırsatçılığı pes dedirtti! 80 liradan 560 liraya…

Umut Öksüz'den Sert Uyarı: Koltuk Sağlığı, İnsan Sağlığından Daha Değerli
Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, ilaç krizine dikkat çekerek Türkiye’deki ilaç firmalarının piyasaya ilaç arzını ciddi şekilde kısıtladığını belirtti. Öksüz, bu durumun ilaç fiyatlarına zam beklentisinden kaynaklandığını ve Türkiye’de ilaç firmalarının talepleri karşılanmazsa Kuzey Kıbrıs’taki ecza depolarının ilaç ithalatını sınırlı miktarlarda yapabileceğini söyledi.
Öksüz, "En fazla 1 aya kadar hastalar ilaç bulmakta yine ciddi sıkıntılar yaşayacak. İlaçların birçok kaleminde yok çekilecek," diyerek olası krizin altını çizdi. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs'ta ilaç üretimini artırmaya yönelik politikaların yetersizliğini vurgulayan Öksüz, yıllardır yapılan uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti.
Umut Öksüz'ün açıklamasının tamamı  şöyle:
“Memleketin gündemi insan sağlığından çok uzakta fakat biz gerçekleri hatırlatalım.
Şu an Türkiye’de ilaç firmaları ilaca zam gelecek duyumundan sonra piyasaya ilaç vermeyi ciddi miktarda kısıtladı.
Eğer Türkiye’de ilaç firmalarının beklentileri karşılanmazsa bizim ecza depolarımız ilaç ithalini sınırlı miktarlarda yapabilecek ve en fazla 1 aya kadar “YİNE” hastalara ilaçta bir çok kalemde YOK çekilecektir.
Kendi vatandaşına yetecek ilacı kendi topraklarında ısrarla yeterince üretmenin önünü açmayan politikaların sonucu bunlar hep…
Biz çok söyledik, çok anlattık fakat yıllardır değişen bişey olmadı …
Koltuk sağlığı insan sağlığından daha değerli bu topraklarda…”