Girne Eski Türk Mahallesi Muhtarı Tuğçe Ören, 1,5 yıldır sürdürdüğü muhtarlık görevi sırasında dikkat çekici projelere imza atıyor. Mahallede düzenlenen balkon yarışması da bunlardan biri. Ören, projelerini Girneli gazetesine anlattı.

Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı Bursa'da gözyaşı akıtan Çınar, turistlerin ilgi odağı

"Tarihi Dokumuzu Koruyarak Binalarımızı Yeniliyoruz"

Ören, Girne Eski Türk Mahallesi'nin koruma alanında bulunduğunu ve bölgedeki binaların tadilatına başladıklarını belirtti. Girne Belediyesinin büyük desteğiyle bu çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Ören, "Tarihi dokumuzu koruyarak binalarımızı yeniliyoruz. Bu süreçte halkımızın da desteğini alarak mahallemizi daha yaşanabilir hale getiriyoruz" dedi.

Balkon Yarışmasıyla Mahallede Farkındalık Oluşturuldu

Balkon yarışması düzenleyerek halkı teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Ören, "Eskiyen binalarımızın çiçeklerle daha güzel görünmesini sağlamak ve turistlere verdiğimiz izlenimi artırmak için estetik bir mahalle yaratmak istiyoruz. Yarışma ile mahallemizde farkındalık oluşturduk" dedi. Yarışmanın ödüllü olduğunu ve ilerleyen dönemlerde bahçe ve sokak yarışmaları düzenlemeyi planladıklarını ekledi.

Festival Planları ve Gelecek Projeler

Ören, mahallede bir festival düzenlemek istediklerini belirterek, "Eski panayır havasını yakalamak adına bir girişimde bulunduk. Belediyemiz de bu konuda bize destek oluyor. Eski Türk Mahallesi İnisiyatifi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Festival ile mahalle kültürünü canlandırmayı ve toplumsal birlikteliği artırmayı hedeflediklerini söyledi.

"Eski Yapıları Restore Edeceğiz"

Ören, mahallede Osmanlı dönemine ait birçok tarihi yapı bulunduğunu ve bunları restore ederek topluma kazandırmak istediklerini belirtti. Mahalledeki Osmanlı çeşmesi ve kuyuyu yeniden kullanabilir hale getirme planlarından da bahsetti.

Modern Muhtarlık Binası ve Halkın Desteği

Son olarak mahalle halkına sıcak dileklerini ileten Ören, "Güzel işlere imza atacaklarına inandığını ve halkın desteğiyle bu hedeflere ulaşacaklarını" belirtti. Ören, "Halkımızın inancı büyük. Onlara layık olmaya çalışıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.