Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı Lefkoşa-Girne Anayolu’nda Trafik Kazası: İki Yaralı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) turizmi, uçak firmalarının başıboş fiyatlandırma uygulamaları nedeniyle olumsuz etkilendi. Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Erhan Arıklı ile Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun, uçuş fiyatlarını göz yummaları, uçak firmalarının bilet fiyatlarını uçuşa yakın günlerde bariz şekilde düşürmeleriyle turizm sektöründe sıkıntılara yol açtı.

Önce uçuş fiyatlarının abartılı şekilde yüksek fiyatlarla satışa sunulması, ardından fiyatların düşmesi, KKTC turizmini olumsuz etkiledi ve oteller ile turizm sektörü zor günler yaşadı. Kamuoyu, ilgili bakanlıkların ve yetkililerin bu duruma nasıl bir çözüm getireceğini ve uçak firmalarının ne kadar daha denetimden kaçacaklarını sorguluyor.

Uçuş fiyatlarındaki dengesizlikler ve bazı düşük maliyetli uçak firmalarının, diğer firmalarla paralel olarak fiyatlandırmalarında intikamcı bir yaklaşım sergilemeleri, turizmin geleceği konusunda soru işaretlerine yol açıyor. Turizm sektörünün geleceği ve uçak firmalarının uygulamalarının nasıl düzenleneceği, kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor.