Turist olarak KKTC’de bulunan Oğuz Çalış, sahtekarlıkla para temini suçundan dolayı mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Hasan Çelik, zanlının 6 - 27 Şubat 2024 tarihleri arasında Lefkoşa’da sahte emlakçı kimliğiyle dolandırıcılık yaptığını belirtti. Çelik, Oğuz Çalış’ın, Lefkoşa’da kendi evi olmamasına rağmen, F.E. adlı kişiye ev kiralayacağını söyleyerek, evin fotoğraflarını gönderdiğini ve toplamda 18.000 TL’yi sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı.

Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi

Polis, yapılan şikayet üzerine zanlının aranan kişi ilan edildiğini ve 8 Eylül 2024 tarihinde Girne Limanı’nda KKTC’ye giriş yapmaya çalışırken derdest emri gereği tutuklandığını aktardı. Zanlının Türkiye vatandaşı olup 30 günlük vize ile KKTC’ye giriş yaptığı, beyanlarının araştırılacağı ve tahkikatın henüz yeni olduğu belirtildi. Polis, soruşturma maksatlı olarak zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Dilşah Karayel, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek Oğuz Çalış’ın soruşturma maksatlı olarak 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.