Elektrik borcunu ödemeyen, vergi vermeyen ve arazi işgal eden T&T, kamu vicdanını yaralıyor

Devlet kurumlarını ve yasaları hiçe saymaya devam eden Emrullah Turanlı’ya kim dur diyecek?

Vatandaşlar, kabadayılığa karşı “hukukun üstünlüğü” ilkesinin uygulanmasını talep ediyor

YA HUKUK YA EMRULLAH

E-tebligat 9 milyar TL tasarruf sağladı E-tebligat 9 milyar TL tasarruf sağladı

Gıynık gazetesinin yayınlarıyla halkın bilgisine gelen Emrullah Turanlı’nın arazi işgali, kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açtı. Havaalanının bir kilometre dışındaki yasal kiracılı devlet arazisine, Şevki ve Hüseyin Turanlı’nın gece yarısı operasyonuyla el koyan T&T şirketi halkta büyük öfke yarattı. Bundan önce de hukuk tanımaz tavırlarıyla gündeme gelen Emrullah Turanlı’nın bu kez de kendisine ait olmayan bir araziyi tellerle çevreleyerek işgal etmesi “yeni bir rezalet” olarak nitelendirildi. Olaya büyük tepki gösteren vatandaşlar, hukuk kurallarının Turanlı’ya karşı işleyip işlemediğini sorgulamaya başladı.

“HADDİNİ AŞAN ADAM”

Tepkisini sosyal medyada dile getiren pek çok vatandaş, devleti yok sayan Emrullah Turanlı’ya karşı devletin tepkisinin ne olacağını sorguladı. Yorumlardan birinde “Hadi gösterin bu haddini aşan, kendini devletin üzerinde gören adama devlet olduğunuzu…” denilirken, bir diğerinde “Arazide hak sahibi olan arkadaş, topla eş dost akrabayı, yerle bir et o telleri. Haber ver biz de gelelim” çağrısı yapıldı. Turanlı’nın milyonlarca liralık elektrik borcunu ödemediğine ve kâr ettiği halde “vergi tekniklerinden yararlanarak” devlete tek kuruş vergi vermediğine işaret eden vatandaşlar, bu duruma daha fazla göz yumulmaması gerektiğini vurguladı.

TURANLI’NIN İŞGALİ SÜRÜYOR

Turanlı’nın şirketi, geçtiğimiz hafta havaalanı yakınlarındaki bir kamu arazisini işgal etmek üzere bölgeye ekipler göndermişti. Turanlı’nın yöneticisi işgali önlemeye çalışan arazinin yasal kiracısına “Burası bize ait bir coğrafyadır. Burada KKTC yasaları geçmez, bizim kurallarımız geçer. Belediye, polis ve yargı bize müdahale edemez” diyerek göz dağı vermeye çalışmıştı. Şikâyet üzerine olaya müdahil olan polisin “burası size ait değil, derhal boşaltın” ikazına karşılık gece yarısı operasyonuyla araziyi tamamen tellerle kapatan T&T yasalara ve kurumlara açıkça meydan okumayı sürdürmüştü. Yasal kiracı, halen işgal altında olan kendi arazisine giremiyor.

Tüm bu tartışmalar sürerken, Emrullah Turanlı’nın Güngör çöplüğüne talip olduğu iddiaları da kamuoyunda yankı bulmaya başladı.Kimin bu araziyi el altından Turanlı’ya vereceği ise merak konusu.