Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçimlerden çekilme kararını eleştirdi. Trump, Pazar günü Truth Social hesabında yaptığı paylaşımda, Biden’ın başkanlığa uygun olmadığını ve yalanlarla bu konuma geldiğini iddia etti.

Trump, "Sahtekar Joe Biden Başkanlığa aday olmaya zaten uygun değildi ve hiçbir zaman da olmadı," diyerek, Biden'ın başkanlık konumuna yalan haberlerle geldiğini öne sürdü. "Doktoru ve medya da dahil olmak üzere etrafındaki herkes onun başkan olamayacağını biliyordu," diyen Trump, Biden'ın sınır güvenliğini eleştirerek, "ne yaptığına bir bakın: kontrol edilmemiş ve incelenmemiş, birçoğu hapishanelerden, akıl hastanelerinden gelen milyonlarca insan ve rekor sayıda terörist sınırımızı aşıyor" ifadelerini kullandı. 

FED Faiz Kararını Açıkladı FED Faiz Kararını Açıkladı

Biden, Pazar günü X hesabında yaptığı açıklamada başkanlık yarışından çekildiğini belirterek, "Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum," dedi. Biden, son üç buçuk yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettiklerini ifade etti. 

ABD seçimleri, 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleştirilecek.