Kamuoyunda Çiftlik Bank olarak bilinen sistemin kurucusu oldukları gerekçesiyle tutuklanan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ile kardeşi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın 5 ayrı dosyadan yargılandığı davanın karar duruşmasının görülmesine sabah saatlerinde başlandı.

Kartal’daki Anadolu Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Fatih Aydın, Havva Özay ve Osman Naim Kaya katıldı.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ile kardeşi Fatih Aydın’ın bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık suçundan 4 bin 414 kez olmak üzere, suç örgütü kurma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından cezalandırılmaları talep edilen davanın karar duruşmasında, bazı tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları da hazır bulundu.

“DOLANDIRMA AMACIM YOKTU”

Tutuklu Sanık Mehmet Aydın savunmasında, “Ben dolandırmak kastıyla yapmadım; kimseyi de dolandırmadım. Benim dolandırma amacım yoktu.” dedi.

Mal varlığına tedbir konulduğunu söyleyen Aydın, bu yüzden zararları ödeyemediğini savundu. Aydın, “El konulan param faizli duruyor onunla karşılanabilir.” dedi.

Tutuklu sanık Fatih Aydın ise savunmasında, “Daha önce savunmamı yapmıştım. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Tutuklu diğer sanıklar da hiçbir suçları olmadığını iddia edip, beraatlerini talep etti.

1200X675 Cmsv2 0E388E1F 282C 52D1 9B04 7A54326E19E6 5835364

SON SÖZÜ SORULDU

Karar açıklanmadan önce son sözünü söyleyen Mehmet Aydın, “Herhangi bir yalan beyanda bulunmadım müştekilere. Beratimi istiyorum” derken, Fatih Aydın ise, “Ben hiçbir örgüte üye değilim. Sanıkları dinlediniz. Sanıklardan çoğu beni tanımıyor. Ben de çoğunu tanımıyorum. Beratimi talep ediyorum.” cümlelerini kullandı.

Mahkeme kararını açıklamak için saat 15.00’e kadar duruşmaya ara verdi.

Mehmet Aydin Ciftlik Bank Aa Trt Kolaj 1609872

KARAR BELLİ OLDU

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın'ı, "Bilis¸im Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle ve Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme veya örgüte üye olmak", "Mal varlığı değerlerini aklama" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplamda 45 bin 376 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.


Diğer sanıklar hakkında da değişen oranlarda hapis cezası verildi.

Kara kutu olarak bilinen tutuklu sanık Osman Naim Kaya, "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından beraat ederken, "Örgüte üye olma" suçundan 3 yıl hapis cezası aldı. Tutuklu sanıklar Osman Naim Kaya ve Havva Özbay'ın tahliyelerine karar veren mahkeme, Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Koray Hasgül'ün tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

KKTC’den Türkiye’ye ilk granül lastik ihracatı gerçekleşti KKTC’den Türkiye’ye ilk granül lastik ihracatı gerçekleşti

(Kaynak: NTV-EURONEWS)