Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, “Toplum, seçmediği bir hükümetin etkisi altındadır ve bu hükümetin başarısızlığının sebeplerinden biri de sorumsuzluklarıdır” şeklinde konuştu. Kanal Sim’de Meyil Adakul’un sorularını yanıtlayan Akansoy, Ersin Tatar’ın sunduğu vizyonun Kıbrıs Türk halkına zarar verdiğine dikkat çekti.

Uyuşturucuyla Yakalanan İngilize Hapis Cezası Verildi Uyuşturucuyla Yakalanan İngilize Hapis Cezası Verildi

“Sayın Tatar’ın ortaya koyduğu vizyon bizi bir yere taşımaz” diyen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da yaptığı konuşmanın sürpriz olmadığını belirtti. Akansoy, Erdoğan’ın çözüm için gerekli adımların atılmasına hazır oldukları yönündeki yaklaşımının, uluslararası gelişmelere bağlı olarak Türkiye’nin pragmatik bir tavır sergileyebileceğini gösterdiğini ifade etti. Uluslararası gelişmelere bağlı olarak ülkelerin pozisyonlarını değiştirebileceğine dikkat çeken Akansoy, “Önemli olan hak ve çıkarların korunmasıdır” dedi.

TBMM’den geçen tezkereyle ilgili de yorumda bulunan Akansoy, metni “kavram kargaşası içeren bir metin” olarak değerlendirdi. Kavram kargaşası içinde yol almanın mümkün olmadığını vurgulayan Akansoy, tezkerenin oybirliğiyle geçmediğini hatırlattı. Erdoğan’ın “çözüm için gerekirse yine adımlar atılır” yaklaşımının önemine dikkat çeken Akansoy, bunun bir “irade beyanı” olduğunu belirtti. Ayrıca, Erdoğan’ın federasyon noktasının artık gerçekleşemeyeceğine dair inancını ifade ettiğini ve 2004 ile 2017 sonuçlarına dayanan bir görüş belirttiğini söyledi. Ancak kesinlikle olmaz şeklinde bir söylemin geliştirilmediğini vurguladı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki yakınlaşmanın ve Holguin’in Kıbrıs konusunda ipleri elinde tutmaya devam etmesinin, önümüzdeki süreçte üst düzey toplantıların gündemde olduğunu gösterdiğini belirten Akansoy, Eylül ayında BM Genel Kurulu’ndan sonra tarafların bir araya gelebileceğini ifade etti. Akansoy, “KKTC’nin tanınması veya Sayın Tatar’ın ortaya koyduğu siyasi vizyon bizi herhangi bir yere taşımaz” dedi. Kıbrıs’ta çözüm istediklerini ısrarla dile getiren Akansoy, karşılıklı kabul edilebilir ve sürdürülebilir bir çerçeveye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu çerçevenin BMGK kararlarında mevcut olduğunu ifade eden Akansoy, “Çözüm istiyorsanız, bu karşılıklı kabul edilebilirliktir” diye konuştu.