Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine çağrı yaparak, Teknecik’teki durumu herkesin gözü ile görmesi gerektiğini, bu nedenle bugün Teknecik’e gelerek eylemlerine destek olunması gerektiğini açıklamıştı.

Bugün Teknecik Elektrik Santrali önünde gerçekleştirilen eyleme, bazı siyasi parti yetkilileri, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Teknecik önünde gerçekleştirilen eylemde, önce normal akaryakıt ile Teknecik’te kullanıldığı iddia edilen akaryakıtın arasındaki farka dikkat çekildi.

TUĞCU: KURGULADIKLARI SENARYONUN GERİ TEPTİĞİNİ ANLAYIP GERİ ADIM ATTILAR

Teknecik Elektrik Santrali'nde, santralin elektrik üretemez hale getirildiği gerekçesiyle gerçekleştirilen eylemde El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu, santraldeki arızaların kötü yakıt kullanımı nedeniyle meydana geldiğini belirterek, bu durumu "Kurguladıkları senaryonun geri teptiğini anlayıp geri adım attılar" sözleriyle değerlendirdi.

Tuğcu, yaşanan elektrik kesintilerinin ardından, arızaların giderilmesi için acil ihtiyaç duyulan malzemelerin alınmasına yönelik Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) doğrudan alım yetkisi verildiğini ifade etti.

El-Sen'in uyarılarının dikkate alındığını ve son aşamada sendikanın önerilerinin kabul edildiğini vurgulayan Tuğcu, "Çevreci yatırım modelleri hayata geçmeden kimseye rahat yok. Takipçi olacağız, halkın çıkarları için hareket edeceğiz. Kesin çözüm, özerk bir Kıb-Tek'tir" dedi.

Ahmet Tuğcu, konuşmasında Kıbrıs Gazetesi'nin kendisi hakkında yaptığı haberleri de eleştirdi.

Tuğcu, "Basının görevi, halkı doğru bilgilendirmektir. Kendilerini anlarım ancak tavsiyem, çocuklarınızın boğazından yalan iftirayla kazanılmış değil, helal para geçirmenizdir" diyerek tepki gösterdi.

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN), Teknecik Elektrik Santrali'nde düzenlediği eylemde, hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Bıçaklı, sendikaların bugünler yaşanmasın diye mücadele verdiğini ve “temiz yakıt alın, gereken yatırımları yapın” talep ve açıklamalarda bulunduğunu ancak kimsenin kendilerini dinlemediğini savundu.

Yatırım yapılmamasından dolayı bugün bu noktaya gelindiğini söyleyen Bıçaklı, hükümet ve Kıb-Tek yönetimine eleştirilerde bulundu,

Bıçaklı, katran gibi yakıtın kullanılırken sabotaj yapıldığının iddia edildiğine işaret ederek, artık halka saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Arslan Bıçaklı, bu süreçte halka karşı efendi duruş sergilediklerini ancak tekrarı halinde sorumluluğun kendilerinde olmayacağını belirterek, Kıb-Tek’in halkın malı olduğunu vurguladı ve halkın malına sahip çıkan El-Sen çalışanlarını tebrik etti.

AYSAL: KURUMA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

KTMMOB Başkanı Seran Aysal da, Kıbrıs Türk halkının öz değerine sahip çıkan herkese teşekkür ederek, oda olarak yaptıkları çalışmaları anlattı, ancak gelinen noktada bunların hiç birinin yapılmadığını söyledi.

Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak Manisa'da orman yangınlarına ilk müdahale için istasyonlar kurulacak

Kurumlara sahip çıkmanın ve geliştirmenin önemine vurgu yapan Aysal, oda olarak kuruma sahip çıkmaya ve mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.