Son 13 günde Teknecik'te 36 yakıt pompası ve 5 enjektör arızası meydana geldi. Bu arızaların maliyeti yaklaşık 2 milyon TL'yi bulurken, geçtiğimiz 7 ayda sadece iki arıza yaşanmıştı. Kötü ve kalitesiz yakıt, jeneratörlere ciddi zarar veriyor ve bakım ekiplerinin çabalarına rağmen sistem çökmek üzere.

Teknecik'teki dizel jeneratörlerde yaşanan arızalar, düşük kaliteli yakıtın neden olduğu anlaşılan ciddi sorunları gözler önüne seriyor. Son 13 günde yaşanan rekor sayıda arıza, elektrik üretimini büyük bir riskle karşı karşıya getiriyor. Yakıt pompalarındaki arızaların ardından, pistonlara yakıt püskürten enjektörlerde de tıkanmalara bağlı arızalar ortaya çıktı. EL-SEN, yaşananların makinelerin devre dışı kalmasına neden olabileceğini belirtiyor.

Çevreye Zehirli Atık Bırakanlara Ceza Kesildi Çevreye Zehirli Atık Bırakanlara Ceza Kesildi

**Kırılma Anı: 26 Temmuz**

26 Temmuz 2024'te depolara aktarılan 12,000 ton fueloil yakıtın ardından sorunlar başladığı belirtiliyor. Yakıt alımları ihalesiz yapılmakta ve yakıt kalitesi ile ilgili bağımsız laboratuvar sonuçları gizlenmektedir.

Sağlık Sorunları Başladı

EL-SEN yönetimi, Teknecik'teki yakıttan kaynaklı sağlık sorunlarını, başta nefes darlığı, baş dönmesi, yanma hissi ve tat alamama olmak üzere, yetkililere resmi yazıyla bildirdi. Sağlık ve çevre sorunlarının önlenmesi için acil adımlar atılması talep edildi.

Bağımsız ve Güvenilir Denetim Talebi

8 Ağustos'ta EL-SEN Genel Sekreteri Hüseyin Peksever tarafından gönderilen yazıda, mevcut ve gelecek yakıt tankerlerinin bağımsız laboratuvar tarafından analiz edilmesi ve sürecin EL-SEN temsilcileri tarafından takip edilmesi talep edildi. Yakıtın kalitesinin standartlara uygun olmadığı belirtilerek, makinelerin derhal durdurulup bakım ve temizliklerinin yapılması gerektiği vurgulandı.