Polis tarafından tahkikatı tamamlanan ve bir yıldan fazladır savcılıkta bekleyen dosya ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Tefeci Tekin Arhun’un, tedavüle sürülmemiş ve iptal edilmiş çekleri bozdurulmuş gibi göstererek iş adamı Tamar Sanel aleyhine açtığı dava ve extre üzerindeki sahtecilik iddiaları, hukuk mahkemesi tarafından 21 Haziran 2021 tarihinde reddedilmişti. Yargıçlar Talat Usar ve Cenkay İnan, extredeki sahte girişlerin araştırılması gerektiğini vurgulamıştı.

Davanın kaybedilmesinin ardından Tamar Sanel, Tekin Arhun aleyhine dolandırıcılık, mahkemeye yalan beyanda bulunma ve evrakta sahtecilik suçlamaları ile şikayetçi oldu. Polis, soruşturmayı tamamlayarak dosyayı savcılığa iletti. Ancak, dosya bir yıldır savcılıkta bekletiliyor.

Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede

Hukuk çevreleri, Tekin Arhun’un aleyhine açılan davaların uzun süre savcılıkta bekletilmesini eleştiriyor ve bu durumun adaleti geciktirdiğini belirtiyor. Tekin Arhun’un 4 yıl hapis cezası aldığı davada da, dosyanın savcılıkta uzun süre bekletilmesi lehine değerlendirilmişti.

Şu anda, Tamar Sanel’in şikayetiyle oluşturulan dava dosyasının yanı sıra, Tekin Arhun aleyhine özel hayatın gizliliğini ihlal ve tanığın ifadesini değiştirme suçlamalarıyla ilgili diğer iki dava da savcılıkta bekletilmektedir. Tekin Arhun, mevcut cezası nedeniyle 4 aydan fazladır hapiste bulunuyor ve eğer aleyhine başka dava açılmazsa, 1 yıl içinde şartlı tahliyeden yararlanarak serbest kalabilir. Gazetemize gelen haberlere göre, Tekin Arhun’a yönelik yeni bir evrakta sahtecilik davası açılma olasılığı gündemde.