Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ülkeye dönüş saati netleşti. Tatar, bugün tarifeli Pegasus uçağıyla saat 17.35’te ülkeye dönecek.

Elde edilen bilgilere göre, Tatar’ın dönüşüyle birlikte Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin de görevine yeniden başlayacağı belirtildi. Tatar’ın akşam saatlerinde ülkeye varmasıyla birlikte, Meclis’in bu akşam uzun bir mesai yapması planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Meclis’ten çekilmesiyle ortaya çıkan kriz nedeniyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye ziyareti kapsamında Samsun ve Trabzon’da organize edilen tüm etkinliklerini iptal etti. Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Tatar, açılış ve konferanslara katılmak üzere bu sabah Türkiye’ye gitmişti, ancak Meclis’te yaşanan gelişmelerden dolayı tüm etkinliklerini iptal ederek, ülkeye dönmek üzere yola çıktı” denildi.

TBMM'nin gündeminde İsrail var! TBMM'nin gündeminde İsrail var!

Bilindiği üzere, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin Cumhurbaşkanlığı’na vekalet etmesiyle birlikte, Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe de Meclis Başkanlığı görevini yürütüyordu. Ancak Özdenefe’nin partisiyle birlikte Meclis’ten çekilmesiyle, Meclis’in açılması için bir kriz oluşmuştu.