Rant mı rüşvet mi?
Polis neden görevini yapmıyor?Polis yasaların uygulanmaması için diretiyor.
Yasal olarak kamu taşımacılığı yapan araçların trafik polislerince denetim uygulamalarının nasıl yapılacağının bilinmediğine dair iddialar var. Polisin yetersizliği ve liyakatsizliği ülkede taşımacılıkta çok büyük sorunlar yaratıyor.
 

Okul taşımacılığı kaosa sürükleniyor. Bunun yanında turizm taşımacılığı ve güzergahlar arası hat taşımacılıkları da aynı kaosun içerisinde yer alıyor. Taşımacılık yapan araçların ne maksatla kullanıldıkları bir bilinmezlik içerisinde yürütülüyor. Kamu taşımacılığının hangi alanda yapıldığı belli değil. Güzergah hatlarında çalışan araçların hangi güzergahlarda çalıştığını gösteren tabelalar bulunmuyor. Okul taşımacılığı yapan araçların gündüz okul taşıtı olarak kullanılıp  gece saatlerinde ise gece kulüplerine servis yaptıkları iddialar arasında.  
 

Aile ve Sosyal Hizmetler'den 81 ilde 'Yenilikçi Mahalli' hizmet içi eğitim Aile ve Sosyal Hizmetler'den 81 ilde 'Yenilikçi Mahalli' hizmet içi eğitim

Turizm taşımacılığında ise durum daha da vahim. Yapılan denetimlerdehangi belgelerin olması gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan trafik polisleriyle karşılaşıldığı kamuoyunda yükselen iddialar arasında. Yine iddialara; göre yasaya uygun olarak muayeneleri yapılan araçların araç muyane dairesinden ayrılıp trafiğe çıkmadan hemen öncesinde muayane sırasında aranan özellikler ortadan kaldırılarak illegal şekilde seyrü sefer yapılıyor. 9 kişilik bir aracın muyeneden geçtikten sonra 7 kişilik olarak koltuk sayısının azaltılması gibi uygulamalara şahit olunduğu iddiaları gündemde. Trafik muayane dairesi ile trafik denetim ekipleri arasındaki bu çelişki, bilgi ve koordinasyon eksikliği  ve yetki karmaşası her geçen gün artıyor.

Topuz Gazetesi olarak, Trafik Polis Müdürlüğü ve genel anlamda Emniyet Genel Müdürlüğü’nü göreve çağırıyoruz ve yasaların uygulanmasını talep ediyoruz.