TAŞ I ÇİÇEKsergisinin kapanışında sanatçı ile sohbet ve sergi kitapçığının izleyicilerle buluşmasına yönelik gecede sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. 17 Eylül Salı, 18.30, Art Rooms Galeri.

We will be happy to see you among us at the closing night of 'STONE I FLOWER' for a conversation with the artist andpresentation of the exhibition booklet. Tuesday, September 17, 18.30, Art Rooms Gallery.

Zeybek’in yağlı boya, özgün baskı, desen ve enstalasyonlardan oluşan çalışmaları sanatçının Kıbrıs adası ile kurduğu aidiyet bağını ‘görsel algı’, ‘bellek’, ‘benlik’ üzerinden oluşan ifade yöntemi aracılığıyla anlatıyor.

Taş | Çiçek başlığı altında üretilen çalışmalar, Zaman-Mekân, Hatıra-Bellek, Benlik-Aidiyet gibi kavramlar ile ilişkiler kuran çeşitli yöntem ve ifade yaklaşımlarıyla görselleştirilmiş yapıtları içermektedir. 

Sergi Zeybek’in özelikle 2022-2024 yılları arasında odaklandığı kavramlar doğrultusunda üretilen eserlerden oluşmaktadır. Ayrıca sanatçının 2010 yılından bu yana ürettiği ve daha önce sergilenmemiş bazı çalışmaları da sergide yer almaktadır.

12 Savaşcı filminin çekimleri tamamladı 12 Savaşcı filminin çekimleri tamamladı

Zeybek's works, which consist of oil paintings, original prints, designs, and installations, narrate the artist's sense of belonging to the island of Cyprus through the method of expression based on 'visual perception,' 'memory,' and 'self.'

The works produced under the title Stone | Flower includeartworks visualized with various methods and expressionapproaches that establish relationships with concepts such as Time-Space, Memory-Recollection, and Self-Belonging.

The exhibition comprises works created in line with theconcepts that Zeybek focused on, mainly between 2022 and2024. Additionally, some of the artist's works produced since 2010, which have yet to be exhibited, will also be featured in the exhibition.