Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, sosyal medyada kendisini beğenenlerin bile tehdit edildiğini iddia ederek dikkat çekti. Taçoy, "Maruz kaldıkları baskılar nedeniyle birçok destekçimin evde sessiz kalmasını kendim talep ettim" dedi.

BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti

Taçoy, ADA TV’de Nupelda Karabuğday’ın sorularını yanıtlarken, bazı basın yayın kuruluşlarının kendisine karşı yanlı tutum sergilediğini ve bunun devlet kurumlarını da kapsadığını belirtti. Bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Taçoy, eleştirilerini parti tüzüğü çerçevesinde yaptığını ve her maddeye hakim olduğunu ifade etti.

Parti yönetiminin uygulamalarına yönelik açılan davaların kendisiyle ilgisi olmadığını belirten Taçoy, kendisinin sadece tanık olarak çağrıldığını ve bu davalarda imzasının bulunmadığını kaydetti. Taçoy, aynı şekilde Genel Sekreter Oğuzhan Hasipoğlu’nun da tanık olarak çağrıldığını hatırlattı.

Taçoy, parti içindeki yanlış uygulamaların eleştirilmesinin tüm UBP’lilerin görevi olduğunu ve bazı kişilerin tüzüğe aykırı davranmak istediğini savundu. Art niyetlerin bir kenara bırakılması ve partiyi ileriye taşıyacak fikirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

"Bilerek yanlış yaptıkları zaman parti bölünmüyor ama ben bunu söylediğimde parti bölünüyor" diyen Taçoy, kendisinin ve binlerce üyenin tepki gösterdiği yanlışlara dikkat çekti. Destekçilerinin tepkilerini dile getirmeleri için baskı ve tehditlerin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Taçoy, bir makama karşı mücadele verdiğini ve ortada ciddi bir eşitsizlik bulunduğunu belirterek, mücadelesinden gurur duyduğunu vurguladı. “Tedbir almak isteyenin elleri temiz olmalıdır” diyen Taçoy, usulsüzlük ve yolsuzlukların önlenmesi için temiz ellere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Yaratılan sistemde küçük bir hediye olmadan iş yapılamaz hale geldiğini iddia eden Taçoy, kötü niyetli kişilerin yanı sıra işini hakkıyla yapanları da tenzih etti.