Türk Kızılay’dan kıtlığın eşiğindeki Gazze’ye gıda desteği Türk Kızılay’dan kıtlığın eşiğindeki Gazze’ye gıda desteği

İngiltere'nin Southport kentinde, dün öğle saatlerinde meydana gelen bıçaklı saldırıda ölen çocukların sayısı 3’e çıktı. Merseyside polisi, son olarak 9 yaşındaki bir kız çocuğunun sabah saatlerinde hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. Daha önce ölen çocukların 6 ve 7 yaşlarında iki kız çocuğu olduğu belirtildi.

Olayda yaralanan 8 çocuk ve 2 yetişkinin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Güvenlik güçlerinin açıklamasına göre, saldırganın elindeki bıçakla gözaltına alındığı ve 17 yaşındaki şüphelinin cinayet şüphesiyle sorgulandığı bildirildi. Şüphelinin Lancashire bölgesindeki Banks'ten geldiği ancak aslen Cardiff'ten olduğu belirtildi.

Saldırı, Southport'taki Hart Caddesi'nde bulunan bir dans okulunda, Amerikalı şarkıcı Taylor Swift temalı bir etkinlik sırasında gerçekleşti. Görgü tanıkları, yaralılar arasında çok sayıda çocuğun bulunduğunu aktardı. Merseyside Emniyet Müdürü Serena Kennedy, olayın terör saldırısı olarak değerlendirilemeyeceğini vurguladı.

Başbakan Keir Starmer ve İçişleri Bakanı Yvette Cooper, olayla ilgili tepkilerini dile getirerek, bölgedeki polis ve sağlık ekiplerine teşekkür ettiler. Starmer, Southport’tan gelen haberlerin korkunç ve şok edici olduğunu belirtirken, Cooper güvenlik güçlerinin çalışmalarına tam destek verdiklerini açıkladı.