Tezahüratlar ve Tepkiler

EURO 2024'te oynanan Hırvatistan ve Arnavutluk maçında "Sırpları öldür" tezahüratlarının duyulması, Sırbistan'ı turnuvadan çekilme tehdidinde bulunmaya itti. Sırbistan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Jovan Surbatovic, yaşananları "skandal" olarak nitelendirerek, UEFA'dan en ağır yaptırımların uygulanmasını talep etti. Surbatovic, UEFA'nın gereken adımları atmaması durumunda turnuvaya devam etmeme kararını değerlendireceklerini belirtti.

Türkiye'nin yükselen yıldızları dünya sahnesinde yer almaya devam ediyor Türkiye'nin yükselen yıldızları dünya sahnesinde yer almaya devam ediyor

UEFA'ya Çağrı

Surbatovic, Sırp devlet televizyonu RTS'ye verdiği demeçte, UEFA'nın Hırvatistan ve Arnavutluk federasyonlarını cezalandırmasını talep etti. Sırbistan'ın geçmişte münferit vakalar nedeniyle cezalandırıldığını hatırlatan Surbatovic, kendi taraftarlarının daha iyi davrandığını vurguladı ve tüm taraftarlara centilmenlik çağrısında bulundu. UEFA'nın gerekli yaptırımları uygulamaması halinde Sırbistan'ın nasıl ilerleyeceğini değerlendireceğini ifade etti.