GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ GİRNE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİ

Girne’de trafik kontrolü sırasında silah ve mermi bulunan tetikçi zanlılar Mustafa Özmen ve Vural Allahverdi, 15 Ağustos 2024 tarihinde mahkemeye çıkarıldı. Zanlılara, 5 gün ek tutuklama emri verildi.

Polis memuru Cemal Şanlıer, 14 Ağustos 2024 tarihinde saat 20:30 sıralarında Girne Polis Müdürlüğü Trafik Devriyeler Şubesi tarafından kontrol amaçlı durdurulan ZUH 478 plakalı araçta yapılan aramada bir adet 9 mm Glock tabanca ve 12 adet canlı mermi bulunduğunu belirtti. Araçta yolcu olarak bulunan Vural Allahverdi ile birlikte Mustafa Özmen, suçüstü yakalanarak tutuklandı. Polis, zanlıların 8 ve 14 Ağustos tarihlerinde KKTC’ye giriş yaptığını ifade etti.

Polis, Vural Allahverdi’nin telefonunda KKTC’deki bir iş insanını hedef aldıklarına dair mesajlar ve araç fotoğraflarının bulunduğunu, Mustafa Özmen’in telefonunda ise “takipteyiz, dayı görünce basacağız merak etme” mesajı tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca, kiralık araçta yapılan ikinci aramada 2 adet yüz kapama şalı bulundu ve zanlılara KKTC’de silah temin eden bir azmettirici kişinin tespit edildiği belirtildi.

Polis, zanlıların ifadelerinde silahın varlığından habersiz olduklarını ancak kamera görüntülerinde zanlı Allahverdi’nin silahı elinde tuttuğunun görüldüğünü belirtti. Soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini ve zanlıların bağlantılarının, cep telefon görüşmelerinin inceleneceğini ekledi. Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların 5 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.