Lübnan'da İnfilak Eden Çağrı Cihazlarının İçine Patlayıcı Yerleştirildiği İddia Edlidi Lübnan'da İnfilak Eden Çağrı Cihazlarının İçine Patlayıcı Yerleştirildiği İddia Edlidi

Hollanda, sığınma merkezlerinde kapasite aşımı nedeniyle Ukraynalı sığınmacılardan kendilerine başka bir ülke bulmalarını istedi. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) üyesi Sığınma ve Göç Bakanı Marjolein Faber, ülkede yaşanan "sığınmacı krizi"ne dikkat çekti ve 40 bin sığınmacının aile birleşimi için sıra beklediğini belirtti.

Hollanda hükümeti, sığınmacı kabulünü ve aile birleşimini sınırlandırmayı hedefleyen geçici bir sığınma krizi yasası çıkarmayı planlıyor. Utrecht kentindeki geçici sığınma merkezi tamamen dolduğu için, Ukraynalı sığınmacılara başka bir ülkeye başvurmaları tavsiye edildi.

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, toplumsal kaygıların bulunduğunu kabul etmekle birlikte, hukuki zemin sağlanmadan resmi bir kriz ilanının mümkün olmadığını vurguladı. Hükümetin yeni yasa tasarısı ile sığınma başvurularını askıya almayı ve Hollanda dışındaki aile birleşimlerini zorlaştırmayı planladığı belirtiliyor. Bu durum, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarıyla çelişebilir ve AB yönetimi ile anlaşmazlıklara yol açabilir.

Hollanda’ya gelen sığınmacıların büyük kısmı Suriyelilerden oluşurken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ikinci sırada yer alıyor.