Lefkoşa’da kanunsuz uyuşturucu madde (sentetik cannabinoid ve methamfetamine) alma ve tasarruf suçlarından tutuklanan 26 yaşındaki Olamide Mufutau Ewenla, dün sabah yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Ertu Akşahoğlu, mahkemede olayın detaylarını aktardı.

Polis memuru, zanlının 13 Eylül 2024 tarihinde saat 13.30 sıralarında, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip tarafından Küçük Kaymaklı’daki bir apartmanda şüpheli olarak tespit edildiğini belirtti. Zanlının üzerinde yapılan aramada, yaklaşık 300 miligram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu ile yaklaşık 300 miligram Methamphetamine ele geçirilerek emare olarak alındı.

Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede

Soruşturma kapsamında zanlının gönüllü olarak ifade verdiğini söyleyen polis, Ewenla’nın uyuşturucuyu içmek için aldığını ve sadece kullanıcı olduğunu beyan ettiğini aktardı. Ele geçirilen maddelerin analize gönderildiğini ve sarılı olduğu paketlerin de parmak izi incelemesine tabi tutulacağını ifade eden polis, zanlının ikamet durumunun araştırılacağını ve uyuşturucuyu kimden temin ettiğinin soruşturulacağını belirterek, 3 gün ek süre istedi.

Yargıç Nuray Necdet, huzurundaki şahadeti değerlendirerek zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.