Uluslararası Sularda Başarılı Tatbikat

Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC Arama Kurtarma Teşkilatında yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla gerçekleştirilen Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2024 Arama Kurtarma Tatbikatı, Gazimağusa açıklarında başarıyla tamamlandı.

Doğu Akdeniz'de, KKTC hava sahası, karasuları ile ana karası üzerinde ve Türkiye'nin arama kurtarma bölgesinde yer alan uluslararası sularda gerçekleşen tatbikatta, üç farklı senaryo üzerinden çeşitli arama kurtarma operasyonları icra edildi.

Tatbikatın Başarıyla Tamamlanması

Tatbikat kapsamında, karaya düşen bir yolcu uçağındaki yolcu ve mürettebatın kurtarılması, düzensiz göçmenlerin bulunduğu kuru yük gemisi ile ticari yatın çarpışması sonucu denize düşen göçmenlerin kurtarılması ve gemi yangınlarının söndürülmesi gibi operasyonlar başarıyla gerçekleştirildi.

Tatbikata Türkiye'den çeşitli askeri ve sivil unsurlar ile KKTC'den sahil güvenlik botları ve arama kurtarma timleri katıldı. Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, tatbikatın başarıyla tamamlandığını ifade ederek şehitleri rahmetle andı.