Kültür Dairesi, İnci Kansu’nun Eserlerini Koleksiyona Kazandırdı

Zafer Ercan’dan yeni kitap: Köpek Büro Amirliği Zafer Ercan’dan yeni kitap: Köpek Büro Amirliği

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs’ın duayen ressamlarından İnci Kansu’nun atölyesini ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Kansu’nun “Sebze ve Meyve Papirüs Serisi”nden iki isimsiz eser, Kültür Dairesi Sanat Koleksiyonu’na kazandırıldı.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs Kâğıt Sanatçıları Derneği’nin kurucu üyesi ve Onursal Başkanı olan İnci Kansu’nun son dönem çalışmaları hakkında bilgi aldı. Zaimağaoğlu, Kültür Dairesi Kültür Merkezi Yönetmenlerinden Ceyhan Özyıldız ile birlikte atölyeyi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Kansu’nun sanatı hakkında bilgiler alan Zaimağaoğlu, sanatçının uluslararası platformda ülkemizi temsil ettiğini vurguladı. Özellikle Temmuz ayında Bulgaristan’da düzenlenen “Pavlikeni ve Dünya” Uluslararası Sanat Sempozyumu’na katıldığını hatırlatan Zaimağaoğlu, Kansu’nun eserlerinin koleksiyona dahil edilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kültür Dairesi, sanatçıların eserlerini satın alarak KKTC Sanat Koleksiyonu’na kazandırmaya devam ediyor. İnci Kansu’nun 1992 yılından bu yana çalıştığı Sebze ve Meyve Papirüs Serisi’nden alınan eserlerin, Mısırlıların papirüs tekniğinden esinlenerek sebze ve meyvelerin içindeki güzelliği dışa vurmaya yönelik olduğu belirtildi. Zaimağaoğlu, bu tür girişimlerin ülkemiz sanatının gelişmesine katkı sağladığını vurgulayarak, sanatçıya teşekkür etti.