Lefkoşa’da bulunan Metehan Sınır Kapısı'ndan sahte Azerbaycan pasaportu kullanarak ülkeye giriş yapmaya çalışan Kıbrıslı Rum Dimitrios Eleftheriadis ve Rus uyruklu Sergei Semenovich Anikin hakkında açılan dava dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde karara bağlandı. 

Alsancak’ta Veteriner Kliniğinde Darp Olayı: İki Kişi Tutuklandı Alsancak’ta Veteriner Kliniğinde Darp Olayı: İki Kişi Tutuklandı

Mahkeme duruşmasında sanıklar, sahte resmi evrakı tedavüle sürme suçlamasını kabul etti. Yargıç Jale Ergüden, savunmanın ve iddia makamının beyanlarını değerlendirdi. Sanıkların sağlık durumları, sabıka kayıtlarının olmaması ve pişmanlıkları hafifletici nedenler olarak değerlendirildi.

Olay, 30 Mayıs 2024 tarihinde Metehan Sınır Kapısı'nda gerçekleşti. Dimitrios Eleftheriadis, yanında bulunan Sergei Semenovich Anikin için sahte bir Azerbaycan pasaportu kullanarak geçiş yapmaya çalıştı. Pasaportun sahte olduğunun anlaşılması üzerine Sergei Semenovich Anikin askeri yasak bölgeyi ihlal ederek kaçtı ancak kısa süre sonra tutuklandı.

Dimitrios Eleftheriadis, ifadesinde, bir benzin istasyonunda tanımadığı iki kişinin, Sergei Semenovich Anikin'i kuzeye geçirmesi karşılığında kendisine 100 dolar teklif ettiğini belirtti. Eleftheriadis, bu teklifi kabul ettiğini itiraf etti. Polis, sanığın üzerindeki 100 doları delil olarak aldı.

Yargıç Ergüden, sahte pasaport kullanımının kamu düzenini bozan ciddi bir suç olduğuna dikkat çekerek, bu tür suçların yaygınlaştığını vurguladı. Sanıkları 60 gün hapis cezasına çarptırarak, bu tür suçların önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Sanıklar 2 Haziran 2024 tarihinde tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.