Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı Metehan Kara Giriş Kapısı’nda sahte Almanya pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan şahıslara hapis kararı

Türkiye’de sahte diploma satışı yapan dolandırıcılar, sosyal medyada geniş bir ağ kurdu. Farklı üniversiteler ve bölümler için sahte diplomaların yanı sıra yüksek lisans, lise ve ön lisans diplomaları da satışa sunuluyor. Bu sayfalarda, sahte diplomaların E-Devlet'e işlenebileceği ve hukuki sorun yaşanmayacağı iddialarıyla teminat veriliyor.

Sahte diplomaların fiyatları 2023'te lisans diploması için 10 bin lira, yüksek lisans için 12 bin lira, lise diploması için 6 bin lira olarak belirlenmişken, son güncellemede bu fiyatların yüzde 150 artışla 25 bin lira olduğu bildirildi. Sahte diploma kullanmanın 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası öngördüğü, ancak mağdurların bu suçu işlemeye kasıtlı olarak başlamış olabilecekleri ve genellikle bu belgelerin sahte olduğu ortaya çıktığında mağduriyet yaşandığı belirtiliyor.