Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Salahi Şahiner, Ercan Havaalanı İşletme Haklarının Devri Sözleşmeleri kapsamında imzalanan “Ek Sözleşme 5” ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, söz konusu sözleşme ile kurulması öngörülen Hakem Heyeti’nin aldığı kararların kamuoyundan gizlendiğini ve bu kararların devlete büyük mali yükler getirdiğini belirtti.

Şahiner, Hakem Heyeti’nin aldığı kararların detaylarını paylaşarak, Ercan Havaalanı işletme süresinin T&T şirketi lehine bin 45 gün uzatılarak 2044 yılı sonuna çekildiğini ve bunun devlet kasasından yaklaşık 90 milyon Euro gibi büyük bir kayba neden olacağını ifade etti. Ayrıca, Şahiner, T&T şirketinin ihale şartnamesindeki pist inşası yükümlülüğünü gerektiği şekilde yerine getirmediğini, ancak bu yükümlülüğün “ilave bir ek iş” olarak değerlendirilmesiyle devlete 19 milyon Euro ödeme zorunluluğu getirildiğini vurguladı.

Şahiner, bu kararın devletin en basit asli görevlerini yerine getiremediği bir dönemde, belli sermaye gruplarına sağlanan rantın topluma ihanet anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca, sağlık ve eğitim gibi alanlarda yaşanan ciddi sorunlara dikkat çekerek, hükümetin bu tür kararlarla topluma zarar verdiğini söyledi.

Şahiner, geçtiğimiz yıl T&T şirketine yapılan 59 milyon Euro vergi bağışının da yetmediğini, şimdi de Turanlı’ya toplamda 100 milyon Euro civarında yeni bir rant kapısı açıldığını ifade etti. Bu durumun, hükümetin halktan gizlediği ve paylaşmaya cesaret edemediği raporda ortaya çıktığını belirtti.

Şahiner’in paylaştığı rapor şöyle:

Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede Kudret Özersay: Sahte Diploma Soruşturması İlerlemede