Olay, Mayıs 2019'da bir fırında meydana geldi. 3 kişi tarafından gerçekleştirilen hırsızlığın ardından güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkan polis, şüphelilerden Serkan Bilican ve S.E.'yi yakaladı. Suçlarını itiraf eden bu kişiler, yanlarında M.K. isimli bir kadının da olduğunu söyledi. Görüntülerdeki kadına benzeyen M.K. gözaltına alındı ancak suçlamaları reddetti.
Serbest bırakıldıktan sonra haklarında "hırsızlık" suçundan dava açılan M.K. ve Serkan Bilican, mahkemece cezalandırıldı. Kararın onanmasının ardından M.K. cezaevine girdi ancak 1 hafta sonra pandemi nedeniyle denetimli serbestlikle tahliye edildi.
Aylar sonra polis, M.K.'nin kimlik bilgilerini kullanarak hırsızlık yapan birini yakaladı. Bunun üzerine avukatı Barış Aydın ile birlikte olayın peşine düşen M.K., hırsızlık olayından 5 gün önce yaptırdığı ve aylarca kullandığı Afrika örgüsü saç modelinin güvenlik kamerası görüntülerindeki kadında olmadığını fark etti.

Sosyal medya paylaşımlarını delil olarak sunan M.K., yeniden yargılanma talebinde bulundu. Mahkeme, Afrika örgüsü saç modelini ve diğer delilleri dikkate alarak M.K.'nin beraatine karar verdi. Suç kaydı silinen M.K., kendisine 30 bin lira vekalet ücreti ödenmesine de hükmedildi.

Emine Erdoğan'dan Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nde “kadın” vurgusu Emine Erdoğan'dan Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nde “kadın” vurgusu

Avukat Barış Aydın, müvekkilinin yaşadığı mağduriyete dikkat çekerek, Afrika örgüsü saç modelinin beraat kararında önemli rol oynadığını belirtti.