Rum Merkezi Cezaevi'nde yaşanan şiddet olayları, cezaevi yönetimini ve gardiyanları alarma geçirdi. Son olarak, cezaevindeki iki mahkûm, kaldıkları hücrede arama yapan bir gardiyana saldırarak onu dövdü. Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre, gardiyan hücrede yasak eşyalar bulunca, mahkûmlar tarafından fiziksel saldırıya uğradı.

Bu olay, PASİDİ sendikası üyesi gardiyanların maruz kaldıkları tehlikeli durumları bir kez daha gündeme getirdi. Gardiyanlar, sadece fiziksel şiddetle değil, aynı zamanda araçlarının kundaklanması, tehdit ve şantaj gibi ciddi durumlarla da karşı karşıya olduklarını ifade ettiler. Gardiyanlar, bu tür saldırıların artmasından endişe duyduklarını belirterek, yetkililerden acil ve etkili önlemler alınmasını talep ettiler.

Uyuşturucuyla Yakalanan İngilize Hapis Cezası Verildi Uyuşturucuyla Yakalanan İngilize Hapis Cezası Verildi

Gardiyanlar, cezaevinde görev yaparken güvenliklerinin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, iş koşullarının iyileştirilmesi ve şiddet olaylarına karşı daha sert tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdiler. Cezaevi yönetimi ise olayla ilgili soruşturma başlattı ve güvenlik önlemlerinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.