Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının ciddi bir artış gösterdiğini vurguladı. Son yıllarda doktorlar, hemşireler, eczacılar ve diğer sağlık personelinin fiziksel ve sözlü saldırılara maruz kaldığını belirten Prof. Dr. Dalkan, bu durumun yalnızca sağlık çalışanlarını değil, aynı zamanda sağlık hizmetlerinin kalitesini, hastaların sağlığa erişimini ve toplum sağlığını da tehlikeye attığını söyledi.

Prof. Dr. Dalkan, geçtiğimiz hafta sonu 112 ambulansının zorla kaçırılması ve bir eczacıya yapılan saldırının sağlıkta şiddetin sadece görünen yüzü olduğunu ifade etti.

Emeklilerin hesaplarında inceleme yok! Emeklilerin hesaplarında inceleme yok!

Sağlıktaki sistemsizlik, kargaşa ve ulaşılamamanın sorumlusunun sağlık çalışanları olmadığını belirten Prof. Dr. Dalkan, sağlık çalışanlarını koruyacak yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan ivedi eylem beklediklerini söyleyen Dalkan, sağlıkta şiddeti önleyecek yasal çalışmaların bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini belirtti.