Sahte belge ile oturma izni ve arazi satışına tutuklama Sahte belge ile oturma izni ve arazi satışına tutuklama

Polisin yaptığı açıklamada uyuşturucu operasyonları ile ilgili paylaştığı bilgi şu şekilde;

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE TASARRUFU
1. 26.09.2024 tarihinde, saat 18.00 sıralarında, Hamitköy’de, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne
bağlı Cürümleri Önleme Şubesi Amirliği ekipleri tarafından M.A.O.M.(E-22)’nin kalmakta
olduğu ikametgahta yapılan aramada; yaklaşık 23 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde tütün ile karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet sarma sigara ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas terazi ile uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 910 USD, 150 Euro, 70 STG ve 16.700 TL nakit para bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
2. 26.09.2024 tarihinde, saat 22.30 sıralarında, Meriç’te, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme
Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında M.K.(E-54)’nin
ikametgahında yapılan aramada; yaklaşık 2 Kilo 880 gram ağırlığında hintkeneviri türü
uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile bahçe içerisinde ekili bir kök hintkeneviri türü olduğuna inanılan bitki bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
3. 26.09.2024 tarihinde, saat 15.00 sıralarında, Gazimağusa'da, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından T.T.I. (E-30), M.E. (E-29) ve T.N.E. (E-29)’nin kalmakta oldukları ikametgahta yapılan aramada; yaklaşık 500 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas terazi bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıslar tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
4. 26.09.2024 tarihinde, saat 22.45 sıralarında, Dörtyol’da, Gazimağusa Polis Müdürlüğü ile Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, L.H. (E-40) kullanımında bulunan ve M.K.(E-54) ile A.K.(E-33)’nin yolcu olarak bulunduğu araçta yapılan aramada; yaklaşık 150 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alınarak alınmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında Gazimağusa’da, M.K. ve A.K’nin kalmakta oldukları ikametgahta yapılan aramada yaklaşık 15 gram ağılığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, L.H’nin ikametgahında yapılan aramada ise yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alınmıştır. Bahse konu şahıslar tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
5. 26.09.2024 tarihinde, saat 19:30 sıralarında, Karaoğlanoğlu’nda, Narkotik ve
Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda O.F.F.(E-
24)’nin tasarrufunda, yaklaşık bir gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna
inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Yürütülen ileri soruşturmada mesele ile
bağlantısı olduğu tespit edilen P.U.D.(E-23)’nin kalmakta olduğu ikametgahta yapılan aramada ise yaklaşık 100 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yaklaşık 5 gram ağırlığında metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet hassas terazi bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıslar tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.