Petrol fiyatları, Çin'de dalgalı talep görünümü nedeniyle yedi haftalık düşüş seviyesinin yakınında sabit kaldı. Brent ham petrolü, önceki iki seansta yüzde 3’ten fazla kaybettikten sonra varil başına 80 doların altına geriledi. ABD ham petrolü ise yaklaşık 76 dolardan işlem görüyor. Citigroup gibi bankalar, Asya’nın en büyük ekonomisi için büyüme tahminlerini düşürürken, Asya’ya yönelik ABD petrolü ihracat fiyatları zayıflıyor.

OPEC+’nın arz kesintileri ve ABD’de daha düşük borçlanma maliyetleri beklentileri, ham petrolün yıl boyunca mütevazı bir şekilde yüksek kalmasına katkıda bulunuyor. Fed, Çarşamba günü faiz oranı kararını açıklayacak, OPEC+ ise bir gün sonra bir izleme toplantısı yapacak. Piyasa, OPEC+’nın önümüzdeki çeyrekte planlanan üretim artışına devam edip etmeyeceği konusunda ikiye bölünmüş durumda. Teknik göstergeler, son düşüş hareketinin aşırı hızlı olduğunu ve hem Brent hem de ABD ham petrolünün dokuz günlük göreceli güç endeksinde aşırı satılmış durumda olduğunu gösteriyor. Yatırımcılar, ABD stokları hakkında Salı günü ilerleyen saatlerde açıklanacak endüstri raporunu bekliyor.

Sıla 4 bayrağı gençlere devretti Sıla 4 bayrağı gençlere devretti

Öte yandan, Venezuela muhalefeti seçimlerle ilgili kanıtlar sundu ve muhalefet adayı Edmundo González’in, görevdeki Nicolás Maduro yerine Pazar günkü seçimi kazandığını öne sürdü.