UBP Güzelyurt Milletvekili ve Eski İçişleri Bakanı Dr. Ziya Öztürkler, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin köklü tarihi, kültürel mirası ve cesaretiyle dünya milletleri arasında müstesna bir yere sahip olduğunu vurguladı. Öztürkler, 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk milletinin sadece özgürlüğüne kavuşmadığını, aynı zamanda mazlum milletlere cesaret ve ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi Gazimağusa ve İskele’de Yarın Elektrik Kesintisi

Mesajında, Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu'yu hedef alan yayılmacı güçlere karşı Türk halkının her türlü zorluğa rağmen milli şuurla hareket ederek bağımsızlık mücadelesi verdiğini ifade eden Öztürkler, Kıbrıs Türklerinin de bu mücadeleyi yakından takip ederek ellerindeki tüm imkânlarla destek olduklarını hatırlattı.

Öztürkler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, Türk milletinin tarih sayfalarına altın harflerle yazdığı bir zafer olduğunu belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurtuluş mücadelesinin kahramanlarını rahmetle anıp, tüm halkın Zafer Bayramı’nı ve Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutladı.