Ulusal Birlik Partisi (UBP) içinde liderlik yarışı hız kazandı. Eski Başbakan ve UBP eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, parti içinde yeniden aktif bir rol üstlenebileceği söylentileri dolaşıyor. İddialara göre, mevcut Genel Başkan Ünal Üstel’in Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçmesi halinde, Özgürgün’ün partinin başına geçebileceği konuşuluyor.

Özgürgün, İstanbul’da yaptığı açıklamalarda UBP yönetimini sert bir dille eleştirerek, partinin mevcut durumundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Özgürgün, Üstel ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı hedef alarak, kendisinin bir kumpas sonucu görevinden ayrılmak zorunda kaldığını iddia etti.

Uyuşturucuyla Yakalanan İngilize Hapis Cezası Verildi Uyuşturucuyla Yakalanan İngilize Hapis Cezası Verildi

Öte yandan, Ünal Üstel, UBP Genel Başkanlığı için yeniden aday olacağını duyurdu. Üstel, parti içindeki çekişmelerin ve kurultay süreçlerinin partiye zarar verdiğini belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Üstel, “Partimizin iç çekişmeler ve kavgalar nedeniyle son on yılda ciddi sıkıntılar yaşadığını hepimiz biliyoruz. Ancak, bu süreçlerden güçlenerek çıkacağız” dedi.

UBP’deki bu liderlik yarışı, partinin geleceği açısından kritik bir önem taşıyor. Parti tabanı, yapılacak kurultayda kimin genel başkan olacağı konusunda bölünmüş durumda.