UBP Girne Kadın Kolları Başkanı Fatoş Ünal'ın (Juju) sahte diploma skandalını gündeme getiren Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay kirli oyunları ayyuka çıkarmaya devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde yaptığı “Kemerlerimizi bağlayalım! Yarın ola hayrola ;)” paylaşımıyla dikkatleri üzerine çeken Özersay, bir bomba daha patlattı…

Özersay’ın paylaşımı;

PEKİ RÜŞVETİ VEREN NEREDE? 

Polis bu sabah Çalışma Bakanlığı müdürünü rüşvet aldığı iddiasıyla mahkeme önüne çıkardı ve müdür için tutukluluk kararı alındı. Rüşvet ALDIĞI iddia edileni mahkeme önüne çıkardınız da size o rüşveti VERDİĞİNİ söyleyen ya da tespit ettiğiniz şirket yetkilileri nerede? Mahkeme önünde bazı şirketlerden çeşitli menfaatlar verildiği ya da istenildiği yazılıyor, özellikle bu menfaati sağlayan şirket yetkilisi neden mahkeme önüne çıkarılmadı?

Fasıl 154 Ceza Yasamıza göre sadece rüşvet alan değil RÜŞVET VEREN DE AĞIR BİR SUÇ işlemiş olur ve 10 yıla kadar hapis cezası alabilir! (Rüşvet teklif eden de 5 yıla kadar hapis cezası alır).

Fasıl 154'ün ilgili maddesi şu şekildedir: "Görev alanına giren bir işi hukuka (mevzuata) aykırı olarak yapması veya yapmaması için, kamu hizmetinde görevli bir kişiye veya bir üçüncü kişiye, doğrudan veya aracılar vasıtasıyla, mal, para veya başka herhangi bir menfaat sağlayan bir kişi, “rüşvet verme” adı verilen ağır bir suç işlemiş olur ve on yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir"
 
Kuşkusuz rüşvet olup olmadığı ve suç işlendiyse ne kadar ceza alınacağı mahkemenin vereceği bir karardır. Ancak mahkeme önünde polisin ifadelerine bakılacak olursa bu konunun ortaya çıkmasında sevgili Serdinç Maypa nın mahkemeye çıkarıldığındaki talebi doğrultusunda yargıcın polise verdiği talimatın çok önemli bir etkisi oldu. Yani Serdinç'in tutuklanması ve yargılanmaya başlanması bu türden belge ve iddiaların polis tarafından SAVSAKLANMADAN, GECİKTİRİLMEDEN SORUŞTURULMASINI zorunlu kıldı. Bunu da not etmek gerek!
Bu yaşananlar ve son altı ayda halının altından çıkanların gösterdiği ÇÜRÜMÜŞLÜK ve PİS KOKU bu ülkenin tek kurtuluşunun TEMİZ VE DÜRÜST SİYASET olduğunu herkese göstermiştir. 
Sevgili Sertac Sonan tarafından yapılan araştırmada yolsuzluk konusunda ve özellikle rüşvetle ilgili olarak verilen rakamların HİÇ DE BOŞ OLMADIĞI, esasen ALGIYI ölçüyor olsa da büyük oranda GERÇEĞİ de yansıtıyor olduğu anlaşılıyor...

Kaçak Göçmene Sahte Evrak Cezası Kaçak Göçmene Sahte Evrak Cezası

Yolsuzluklara karşı mücadele bu ülkeyi seven herkesin elini taşın altına koymasını gerektirir.
Mücadeleye aynen #DEVAM