Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor. Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor.


Gazimağusa ve İskele’de reklam panolarına yerleştirilen gizli kameralar, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle büyük tepki topluyor. Vatandaşlar, bu kameraların yerleştirilmesini isteyen ve yerleştiren kişilerin, polis ve devletten üstün mü olduğu sorusunu gündeme getiriyor. Bu durum, devletin koyamadığı kameraların büyük şirket ve firma sahipleri tarafından, yollar ve sokaklar tamamen kendi mallarıymış gibi kullanılarak yerleştirilmesiyle daha da karmaşık bir hal alıyor.

Gazimağusa ve İskele polis müdürlüklerinin bu durumdan haberdar olup olmadıkları ise merak konusu. Vatandaşlar, bu kameraların asıl amacının ne olduğunu, kimin veya kimlerin korunduğunu ve bu kadar abartılı bir önlemin ne anlama geldiğini sorguluyor. Özel hayatın gizliliğine yönelik bu ciddi müdahale, kamuoyunda büyük endişe yaratmış durumda. Yetkililerden acilen bu duruma açıklık getirmeleri bekleniyor.