Kıbrıs geziniz esnasında ziyaret edeceğiniz bir diğer önemli yer de Othello Kalesi olarak öne çıkıyor. Konumu itibariyle rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu kale Gazimağusa’nın Suriçi mahallesinde yer alıyor. Lefkoşa’ya ise yaklaşık olarak 55 – 60 km uzaklık taşıyor. Aynı zamanda bu bölgeye dolmuşlarla da ulaşabilirsiniz.


Kalenin temel yapılış amacı dışarıdan gelecek olan saldırıların etkin bir şekilde engellenmesi. Yapıda dikkat çeken detaylar arasında heybetli aslan heykeli dikkat çekiyor. Venedikliler tarafından yapılan bu kale neredeyse eksiksiz günümüze ulaşmış durumda. Kale çok büyük bir yapıya sahip olmadığından yaklaşık yarım saat içinde gezinizi tamamlayabilirsiniz. Ancak içinde yer alan Venedik tarihine ait küçük müzeyi de gezmek isteyebilirsiniz.

Gastro Show Girne: Geleneksel Kıbrıs Ekmekleriyle Dolu Gastro Show Girne: Geleneksel Kıbrıs Ekmekleriyle Dolu


Merkezi bir konumda olduğundan etrafında yer alan restoran ve büfelerden yiyecek içecek ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda kale içinde yer alan büfeyi de tercih edebilirsiniz. Pazartesi günleri dışında haftanın geri kalan günlerinde açık olan kaleye giriş ücreti ise 10 TL olarak belirlenmiş durumda 
Haberleştir