Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İzmir, Aydın ve Muğla’da meydana gelen orman yangınlarından etkilenen vatandaşlar için gereken psikososyal desteğin sağlandığını duyurdu. Göktaş, "Yangının ilk anından itibaren, bakanlığımız ve diğer ilgili kurumlar, vatandaşlarımızın yanında olmak için seferber oldu. İzmir’de yangına yakın bölgelerdeki bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda da gerekli tüm tedbirleri aldık," dedi.

İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı İzmir'de Tire ve Bayındırlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Yangınların yarattığı tahribatın ardından, 441 kişi için psikososyal destek sağlandığını belirten Göktaş, devletin tüm kurumlarıyla alanda çalışmalarını sürdüğünü ve vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Karaman’da düzenlenen "Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı"nda, bu zorlu süreçte tüm bakanlıkların ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek koordineli bir çalışma yürüttüğünü ifade etti. Göktaş, "Yaşanılan bu felaket hepimizi derinden üzdü, ancak devletimiz vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek," diyerek devletin bu tür felaketlerde nasıl etkin rol aldığını anlattı.

Göktaş ayrıca, Anadolu'nun kültürel mirasının önemine vurgu yaparak, Karaman’ın Türk medeniyeti için taşıdığı değeri dile getirdi. AK Parti hükümetinin 23 yıllık yönetimi boyunca ülkenin dört bir yanına eserler kazandırdığını belirten Göktaş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin mutlu, umutlu ve güzel yarınları için mücadelemizi sürdüreceğiz," şeklinde konuştu.