Nvidia ve Çip Sektöründe Yükseliş

Salı günü Nvidia hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve Microsoft'u geride bırakarak dünyanın en değerli kamu şirketi oldu. Çarşamba sabahı ABD'deki piyasa tatili sırasında Nvidia hisseleri %0.6 artarak 136 dolara yükseldi. Nvidia'nın bu yükselişi, CEO Jensen Huang'ın servetini de artırdı. Nvidia'nın başarısı, Asya'daki diğer büyük çip üreticilerini de etkiledi ve onların hisselerinde de artış yaşandı.

Kayseri Büyükşehir’in Bilişim Akademisi’nde başvuru sonuçları açıklandı Kayseri Büyükşehir’in Bilişim Akademisi’nde başvuru sonuçları açıklandı

Asya ve ABD'deki Çip Üreticileri Etkilendi

Nvidia'nın piyasa değerindeki artış, Asya'daki çip üreticilerini de etkiledi. Tayvan Yarı İletken Üretim Şirketi (TSMC) hisseleri Taipei'de %4'ten fazla artarken, Çinli üreticiler Hua Hong Semiconductor ve Semiconductor Manufacturing International Corp'un Hong Kong'daki hisseleri sırasıyla %0.4 ve %1 arttı. Güney Koreli çip üreticileri Samsung Electronics ve SK Hynix, işlem saatlerinde sırasıyla %3 ve %7 artış yaşadı. ABD'deki çip üreticileri ise nispeten durgun kaldı, Arm Holdings ve Micron Technology hisseleri hafif yükselirken Intel hisseleri büyük bir değişim göstermedi.