Lefkoşa’da "Kanunsuz uyuşturucu madde alma, tasarruf ve verme" suçlarından tutuklanan 29 yaşındaki Nijeryalı Precıous Chıjıoke Amakor, dün sabah mahkemeye çıkarıldı. Narkotik Şubede görevli polis memuru Celal Durukan, 13 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00'te Küçük Kaymaklı’da RB 348 plakalı araçta şüpheli olarak tespit edilen Amakor'un üzerinde ve araçta yaklaşık 300 miligram Sentetik Cannabinoid ile 1.500 TL nakit para bulunduğunu aktardı.

Zanlının Narkotik Şubeye götürülürken kaçmaya çalıştığını ve kısa süre sonra Yenişehir’de yakalandığını belirten polis, Amakor'un Şehit Rossu Caddesi'ndeki evinde yapılan aramada satışa hazır 52 paket Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulduklarını söyledi. Zanlı, uyuşturucu maddeleri 12 Eylül’de Gönyeli’de bir şahıstan 16.800 TL'ye aldığını, 3 paketi ise 1.500 TL'ye sattığını beyan etti.

BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti BUSİAD'dan Keles'e nezaket ziyareti

Soruşturmanın devam ettiğini, ele geçirilen maddelerin analize ve parmak izi incelemesine gönderildiğini belirten polis, ayrıca aranan 2 kişi olduğunu ve zanlının cep telefonunun inceleneceğini ekledi. Yargıç Nuray Necdet, Amakor’un 3 gün süreyle tutuklu kalmasına karar verdi.