Mustafa Öztunç’un 40 Yıllık Sanat Yolculuğu Sergisi Açıldı

Sanatçı Mustafa Öztunç, 40 yıllık sanat kariyerini yansıtan özel bir sergi düzenleyerek sanatseverleri bir araya getirdi. “Orada duruverseydi zaman…” ifadesiyle anılarına yolculuk yapan Öztunç, sanat yolculuğunun belirli gün ve anlarla dolu olduğunu vurguladı.

1984 yılında üniversitede sanat eğitimi almaya başladığını hatırlatan Öztunç, bu süreçte edindiği deneyimlerin, ilkokul, ortaokul ve lise yıllarında aldığı eğitimlerle birleştiğini belirtti. Sanatçı, resim yapmaya ara verdiği dönemler olduğunu, ancak bu süre zarfında biriktirdiği anıların önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Öztunç, sergide paylaştığı eserlerin, geçmişteki deneyimlerinin bir seçkisi olduğunu belirterek, “Belki bir başkası konulara uygun başka çalışmalarımı duvarda görmek isteyebilir,” dedi. Sanatçı, katılımcılara sergisine katılmaları halinde artılarının çoğalacağını belirterek, sanatın her zaman insanların yaşamında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Topçuköy 3. Bal Festivali başladı Topçuköy 3. Bal Festivali başladı

Serginin açılışında katılımcılara hitap eden Öztunç, gelecekte yapacağı çalışmalara dair belirsizlikler olduğunu, ancak sanata olan tutkusunun devam edeceğini ifade etti. Sanatseverleri, ilginç bir deneyim için sergisine davet eden Öztunç , bu etkinliğin yalnızca kendi sanat yolculuğu için değil, aynı zamanda katılımcılar için de anlamlı bir deneyim olacağını umuyor.

Sergi, sanatçının geçmişine dair anıların ve deneyimlerin yer aldığı eserlerle dolu bir atmosfer sunuyor ve sanatseverlerin ilgisini bekliyor.