Kültür Dairesi’nden Mustafa Gökçeoğlu İlk Kitap Ödüllü Yarışma’ya Çağrı

Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü yeni dönem başvuruları başladı! Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü yeni dönem başvuruları başladı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk yazın sanatına yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlediği “Mustafa Gökçeoğlu İlk Kitap Ödüllü Yarışma” için başvuruların başladığını duyurdu. Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, ilk kez kitap yayımlayacak olan araştırmacı ve derlemecileri bu yıl Kıbrıs Türk halk bilimi alanında düzenlenen yarışmaya katılmaya davet etti.

Yarışma, Gönyeli-Alayköy Belediyesi ve Halk Sanatları Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilirken, başvuru için son tarih 28 Şubat 2025 olarak belirlendi. Başvurular, Kültür Dairesi’nin web sitesinden yapılabilecek.

Zaimağaoğlu, yarışmanın ilk kez 2023 yılında şiir dalında Kamil Özay adına düzenlendiğini hatırlatarak, bu yıl ise yarışmanın Araştırma ve Özgün Derleme başlıklı iki kategoride yapılacağını belirtti. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu yarışmanın kazananları 31 Temmuz 2025 tarihinde açıklanacak, ödül töreni ise Mustafa Gökçeoğlu’nun doğum günü olan 4 Ağustos 2025 tarihinde Gönyeli’de düzenlenecek.

Gelecek yıllarda yarışma; 2025’te Hikmet Afif Mapolar adına roman, 2026’da Fikret Demirağ adına şiir ve 2027’de Semih Sait Umar adına öykü dalında devam edecek..