Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, mülkiyet konusundaki endişelerini dile getirdi. Erhürman, bir günde mülkiyetle ilgili üç ayrı haberin ciddi bir uyarı niteliğinde olduğunu vurguladı.

    1.    KKTC’de Apartman Dairesi Fiyatları Üç Yılda %92 Arttı: Haberlere göre, KKTC’de apartman dairesi fiyatları son üç yılda sterlin bazında %92 oranında yükseldi.
    2.    Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur’un Açıklamaları: Hasan Sungur, Güney’deki tutuklama ve yargılamaların da etkisiyle son iki aydır emlak satışlarının neredeyse durduğunu belirtti.
    3.    Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Tutumu
Kıbrıs Postası’na göre, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, hükümetinin mülkiyet konusunu “siyasi hale getirmediğini” ve bunun bir insan hakları meselesi olduğunu belirterek, Rum mallarını “gasp edenlerin” cezalandırılması için her şeyi yapacaklarını söyledi.

Erhürman, üç yılı aşkın süredir yabancılara mülk satışı konusunda düzenlemeler yapılmadığını, bunun hem iç hem de dış piyasalarda sorunlara yol açacağını öngördüklerini belirtti. Bu ihmallerin inşaat sektörünün sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini ve ekonomide sarsıntı yarattığını ifade etti.

Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor. Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor.

Kıbrıs Türk halkının mülksüzleşme ve yurtsuzlaşma endişeleriyle karşı karşıya bırakıldığını vurgulayan Erhürman, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin mülkiyet sorununu siyasi kazanım elde etme aracı olarak kullandığını ve KKTC ekonomisine yönelik endişe yaratma amaçlı girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Erhürman, bu sorunların çözümü için uluslararası hukukun ve diyalogun önemini vurguladı ve çözümsüzlüğü çözüm olarak görme anlayışından vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.