Çayırova , Esenler Erokspor'a konuk olacak Çayırova , Esenler Erokspor'a konuk olacak

Mormenekşe Gençler Birliği Spor Kulübü, 1. hazırlık dönemi çalışmalarına 29 Temmuz’da başladı ve yoğun bir tempoyla devam ediyor. Takım, 1. Lig’de zirve mücadelesi vermeye hazırlanırken, yapılan transferlerle kadrosunu güçlendirmeyi sürdürüyor. Teknik direktör Ahmet Ogan liderliğinde gerçekleştirilen antrenmanlar sırasında futbolculara vücut analizi ve performans testleri uygulandı.

Mormenekşe’nin 24 futbolcusuna, diyetisyen Yasemin Öztinen tarafından kaliper (deri kıvrım kalınlığı ölçümü) ve inbody cihazıyla kilo, iskelet kası ağırlığı, vücut yağ ağırlığı, vücut yağ oranı ve yağsız vücut ağırlığı ölçümleri yapıldı. Bu ölçümler, oyuncuların gelişimlerinin yakından takip edilmesi amacıyla sezon öncesi, devre arası ve sezon sonu olmak üzere düzenli olarak tekrarlanacak.

Minneola Beslenme & Sağlıklı Yaşam Merkezi tarafından yapılan testlerde, futbolcuların fiziksel özellikleri, maksimum kuvvetleri, fonksiyonel hareket kabiliyetleri ve esneklikleri değerlendirildi. Ayrıca, 20 metre mekik koşu testi ve 30 metre sprint testi de yapılacak. Bu testler, Fizyoterapist Ali Baletti ve Diyetisyen Yasemin Öztinen tarafından yönetilecek.

Bu analizler sonucunda, bazı oyuncuların vücut kompozisyonları kontrol altına alınarak süreçleri yakından izlenecek. Amaç, oyuncuların fiziksel durumlarını en üst seviyede tutarak başarılı bir sezon geçirmelerini sağlamak.