FED Faiz Kararını Açıkladı FED Faiz Kararını Açıkladı

Mısır’da bir grup mezar soyguncusu, eski çağlardan kalma bir mezarı ‘cinlerin koruması’ altında açtırmak için 8 yaşındaki çocuğun ellerini keserek ölümüne sebep oldu.

Mısır’da defineciler, 8 yaşındaki bir çocuğun ellerini keserek ölümüne neden oldu. Eylemin ardında ise “sahte şeyhlerin” sağlayacağı iddia edilen “cin koruması” yer alıyordu.

Mısır geçen günlerde kan donduran bir haberle çalkalandı. 8 yaşındaki bir erkek çocuğunun cansız bedeninin bulunmasıyla soruşturma başlatıldı. Savcılar ise olayın yasa dışı tarihi eser kazıcılığı ile alakalı olduğunu aktardı.

Çocuğun babası Abu El Vafa dört gündür kayıp olan oğlu Muhammed’in cesedini Yukarı Mısır’daki Asyıt şehrinde yer alan bir tarlada buldu.

BBC Arapça’dan Hisham Almayany’nin haberine göre emniyet güçleri cinayetle ilgili çocuğun akrabası olan üç erkek kardeşi gözaltına aldı. Şüphelilerden ikisi cinayeti, illegal bir kazıda Antik Mısır hazinelerine ulaşmak amacıyla bir maden arayıcısına çocuğun ellerini satmak için işlediklerini açıkladı.

Cinayet haberi Mısır sosyal medyasında büyük yankı uyandırırken birçok kullanıcı suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını dileyen paylaşımlarda bulundu.

Antik Mısır Mezarları Kurban Ritüelleri Sırasında Birçok Cinayete Ev Sahipliği Yapıyor

Öte yandan Mısır’daki mezar soyguncuları daha önce de birçok cinayet haberiyle gündeme gelmişlerdi.

Eylül 2021’de, Yukarı Mısır’daki bir köyde genç bir adamın öldürülüp uzuvlarının kesildiğine dair haberler basında yer bulmuştu. Aktarılanlara göre genç adamın amcası, yengesi ve kuzenleri, onu eski Mısır mezarlarını açmak için bir ruha kurban etmişlerdi.

2023 yılında ise Gize’de bir kıza babasının gözleri önünde tecavüz edildi ve zanlı mahkemeye çıkarıldı. Zanlı yaptığı açıklamada evinin altındaki bir mezarı açmak için bir cinin emrine uyduğunu iddia etti.

Kızın babası tutuklandı ve cezaevinde öldü. Zanlı ise hapis cezasına çarptırılmadan birkaç gün önce hayatını kaybetti.

Sahte Şeyhler Can Almaya Devam Ediyor

Mısır’da, antik çağlardan kalma hazineleri bulmak için insan hayatlarının feda edilmesi sık rastlanan bir suç hâline geldi.

Bir inanışa göre mezarların büyülerini bozmak amacıyla oradaki “şeyhlerin” önünde açılması gerekiyor.

Şeyh olduğunu iddia eden bu kişiler, mezarın koruyucu ruhunu çağırdıklarını söylüyorlar. Bu ritüel karşılığında, büyük miktarda para ve kan talep ediyorlar. Çoğu zaman bu kan bir hayvana ait olsa da, bazı “şeyhler” insan kanının, hatta “çocuk” kanının gerektiğini ileri sürüyor.

Geçen günlerde yaşamını yitiren 8 yaşındaki Muhammed’in de benzer bir ritüele kurban edildiği düşünülüyor.

Mısır’da yaşanan bu kan dondurucu olayı siz nasıl yorumluyorsunuz?