Mısır'da tatil yapmak için farklı turizm acentelerinden tur satın alan Türkiye'nin çeşitli illerinden 97 kişinin tatili, ertelenen uçuş nedeniyle adeta çileye dönüştü. Havalimanında uzun süre bekleyen vatandaşların çilesi, yerleştirildikleri otelde de devam etti.

Yaz tatilini yurt dışında geçirmek isteyen ve 4 gün 5 gece Mısır turu satın alan çok sayıda vatandaş, sürekli ertelenen uçuş nedeniyle mağdur oldu. İstanbul Havalimanı'nda cuma akşamı 23.00'dan bu yana bekleyen 97 kişi, yabancı bir havayolu ve tur paketi satın aldıkları turizm acentelerinin ilgisizliğinden şikayet etti. Sabah erken saatlerde Tailwind Havayolları ile Mısır’a gitmek üzere havalimanına gelen yolculara, uçuşun bir saat ertelendiği bilgisi verildi.

Lübnan'da İnfilak Eden Çağrı Cihazlarının İçine Patlayıcı Yerleştirildiği İddia Edlidi Lübnan'da İnfilak Eden Çağrı Cihazlarının İçine Patlayıcı Yerleştirildiği İddia Edlidi

Ancak uçuş belirtilen saatte gerçekleşmedi ve havayolu şirketi veya acenteler herhangi bir bilgilendirme yapmadı. Tepkiler üzerine 97 kişi bir otele yerleştirildi. Aç ve susuz bir şekilde havalimanında bekleyen vatandaşlar, otelde de mağduriyet yaşadı. Otelin hazırlıksız olması nedeniyle odaların hazırlanmasını bekleyen yolcular, 12 saat sonra rahat bir nefes alabildi.

Otele yerleştirilen vatandaşlara önce 20.30'da, ardından 23.15'te uçuşun gerçekleştirileceği bilgisi iletildi. Yaklaşık 18 saattir bekleyen vatandaşlar, gecikme nedeniyle otel rezervasyonlarının da iptal olma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Özgür Akar adlı vatandaş, "97 kişiyiz ve 20’ye yakın farklı acenteden bilet alındı. Ancak sabah havalimanına geldiğimizde uçak iptal oldu ve bize hiçbir bilgi verilmedi. Havalimanında mağdur olduk. Bankoda görevli insanlar kaçtı gitti. Sesimizi yükselttikten sonra bazı görevliler geldi ve tur otobüsleri ayarlandı. Ancak burada da eksiklikler yaşandı" dedi.

Akar, Türkiye’nin birçok ili ve yurt dışından tura katılmak için gelen insanların mağdur olduğunu belirterek, "Şırnak, Antep, Antalya, Adana, Mersin, Ankara, Tekirdağ’dan ve yurt dışından gelenler var. Hepsi mağdur oldu. Ayrıca Mısır’a gittikten sonra Kahire’ye gidecek olanlar, başka turlara katılacak olanlar var. Hepsi iptal oldu, mağdur oldular" ifadelerini kullandı.

Otelde de sorunların devam ettiğini belirten Akar, "Bizi otele yerleştirdiler ama otel hazırlıksızdı. Zor şartlarda kahvaltı yaptık, yer sıkıntısı vardı. Odaların boşaltılmasını bekledik, şu anda hala bekliyoruz" dedi.

Acentelerin sorumluluk almadığını söyleyen Akar, "Tur firmaları da bize bir şey yapmadı. Dönüşte de sağlamıyorlar. 4 gece 5 günlük bir tur, herkesin bir günü yandı. İkinci güne de sarkacak gibi gözüküyor. Para iadesi veya telafi yapılması lazım, ama haklarımızın olmadığını söylüyorlar. Yardım bekliyoruz" dedi.