Dünya genelindeki şirket ve bankalar, uçuşların iptal edilmesine ve kaosa yol açan kitlesel bir Microsoft kaynaklı bilgi sistemleri kesintisinden etkilendi. Cuma günü, Avustralya’dan Almanya’ya kadar birçok ülkede bilgi sistemleriyle bağlantılı işlemlerde kesintiler yaşandı. Bankalar, medya kuruluşları ve havayolu şirketleri bu kesintilerden ciddi şekilde etkilendi. Havaalanlarında check-in işlemleri aksarken, uçuşlar iptal edildi.

Kesintiler hakkında küresel çapta raporlar gelmeye devam ederken, İngiltere'de Sky News yayından düştü. Kesinti nedeniyle Microsoft'un Azure ve Office365 hizmetlerinin dünya genelinde aksadığı belirtiliyor. Söz konusu hizmetlerin perşembe günü saat 18:00 ET (TSİ 01:00) itibariyle kesintilerden etkilenmeye başladığı bildirildi.

Microsoft'tan yapılan açıklamada, "Çeşitli Microsoft 365 uygulamalarına ve hizmetlerine erişim konusunda kullanıcıları etkileyen bir sorunu araştırıyoruz," denildi. "Bu sorunu hafifletmeye devam ederken, kullanıcıların kademeli olarak rahatlama yaşamaya devam edeceklerini umuyoruz."

BRÜKSEL'DE BİNLERCE İŞÇİ YÜRÜDÜ BRÜKSEL'DE BİNLERCE İŞÇİ YÜRÜDÜ

Avustralya'daki Qantas gibi havayolları ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Frontier ve Sun Country Airlines uçuşlarını durdurmak zorunda kaldı. Türk Havayolları (THY) da bilgi sistemlerinde meydana gelen teknik aksaklık nedeniyle biletleme, check-in ve rezervasyon işlemlerinde sorunlar olduğunu bildirdi.