Girne'de uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma suçlarından tutuklanan Metin Poslu'nun ek süre talebi dün mahkemeye sunuldu. Girne Polis Müdürlüğü Cürümleri Şubesi'nden bir polis memuru, 13 Ağustos 2024 tarihinde saat 13.45 civarında Şht. Aslan Seçkin Caddesi'nde, Cürümleri Önleme Şubesine bağlı Motosikletli Aslan Timi ekipleri tarafından yapılan devriye sırasında, VN 558 plakalı motosikletin sürücüsü Metin Poslu’nun şüpheli davranışlar sergilediğini ve bu nedenle durdurulduğunu belirtti.

İsrail ordusu, Lübnan’a çok sayıda hava saldırısı düzenledi İsrail ordusu, Lübnan’a çok sayıda hava saldırısı düzenledi

Yapılan aramada motosikletin direksiyon alt kısmındaki kapaklı gözde, yaklaşık 500 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulundu. Ayrıca, motosikletin sürücü koltuğu altındaki bagajda Carrera marka bir gözlük kılıfının içinde de benzer şekilde yaklaşık 500 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu tespit edildi. Poslu, suçüstü yakalandı.

Polis, zanlının ikametgahında yapılan aramalarda da önemli bulgulara ulaştı. İkametgahın salonundaki masa üzerinde, pembe renkli bir suluk içinde yaklaşık 10 gram hintkeneviri, tütünle karışık hintkeneviri içeren bir sarma sigara bulundu. Mutfakta ise, üzerinde kokain kalıntıları olan bir porselen tabak ve bu tabak içinde iki ayrı şeffaf poşette yaklaşık 2 gram kokain tespit edildi. Ayrıca, kokain kalıntıları bulunan bir sarı pipet ve yazılı bir kart da bulundu. Mutfak dolabında ise hintkeneviri kalıntısı olan bir metal öğütücü vardı.

Zanlının suçunu kabul ettiği ifade edilirken, elde edilen emareler Devlet Kimya Laboratuvarı'na, kullanılan eşyalar ise PGM Olay Yeri İnceleme Şubesine gönderildi. Poslu'nun cep telefonu ise PGM Data İnceleme Şubesine iletildi. Soruşturmanın devam ettiği ve aranan başka şahısların olduğu belirtilirken, polis 5 gün ek süre talep etti. Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.