Araştırmacı yazar Mete Hatay, Kıbrıs sorunuyla ilgili yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, milliyetçi klişelerin artık geçerliliğini yitirdiğini vurguladı.

Hatay, son dönemde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, Bakü'den Ercan'a doğrudan uçuş beklentisi varken, Azerbaycan havayollarının Larnaka'ya doğrudan uçuş yaparak bir futbol takımını Kıbrıs'a taşımasını örnek gösterdi.

Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür Ziyaret Sonrası Plaket Töreni: Kadirağa’dan Ozanoğlu’na Teşekkür

Bugün ise Panathinaikos Basketbol Takımı’nın baş antrenörü ve Türkiye Milli Takımı'nın koçu Ergin Ataman’ın, Türk milli basketbolcular Ömer Yurtseven ve Cedi Osman ile birlikte özel bir turnuva için Larnaka üzerinden Kıbrıs’a geldiğini belirtti.

Mete Hatay'ın paylaşımı şöyle:

"Kıbrıs sorununun bilindik milliyetçi klişeler içerisinde irdelenemeyeceğini artık herkes görmeye başladı sanırım. Geçenlerde Bakü'den Ercan'a direk uçuş beklerken, Azerbeycan havayollarının Larnaka'ya direk uçarak maç oynamaya giden Azeri takımını taşıdığını izlemiştik. Bugün ise Yunanistan'ın şampiyon Basketbol takımı Panathinaikos'un ve Türkiye Milli Takımının Baş antrenörü Ergin Ataman ve aynı takımın Türk milli takım oyuncuları Ömer Yurtseven ve Cedi Osman'ın özel bir turnuva için Larnaka üzerinden Kıbrıs'a geldiklerini izledik. Kendileri Panathinaikos'un paylaşımına göre havalanında çok büyük ve coşkulu bir tezahüratla karşılanmışlar. Özellikle Panathinaikos'a geçen yıl büyük başarılar kazandıran Ergin Ataman için özel şarkı bile bestelemiş Yunan ve Rum taraftarlar."