Türk Ordusu’nun Irak’ın Duhok kentinde sivillere saldırdığı iddiasına açıklama Türk Ordusu’nun Irak’ın Duhok kentinde sivillere saldırdığı iddiasına açıklama

2024 yılının ilk yarısında, İngiltere’ye Manş Denizi üzerinden gelen düzensiz göçmenlerin sayısında kayda değer bir artış gözlendi. İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, küçük teknelerle ülkeye ulaşan göçmenlerin sayısı, geçen yıla oranla %18 artarak 13 bin 489 kişiye ulaştı. Haziran ayına kadar olan verilere göre, yasa dışı yollarla İngiltere’ye girenlerin %81’i botlarla sınırı geçti. 2018’den bu yana bu yolla ülkeye giriş yapanların sayısı 133 bini buldu. Göçmenlerin %70’i erkek, beşte biri ise 18 yaşın altında.

Bu yıl gelen düzensiz göçmenlerin %18’i Afgan, %13’ü İranlı, %10’u Vietnamlı, %10’u Türk ve %9’u Suriyeli olarak kayıtlara geçti. Türkiye’den gelenlerin önemli bir paya sahip olması dikkat çekiyor. İngiliz yetkililer, insan kaçakçılarının yöntemlerini sürekli yenileyerek daha büyük botlar kullanmaya başladığını belirtiyor. Öte yandan, İngiltere’de göçmen karşıtı gösterilerde "Botları durdurun" sloganları atılmaya devam ediyor.