Gazimağusa Sanayi Bölgesi'nde Oza Kahve Direktörü Ergün Oza'nın yapmış olduğu yayın sonrasında rezalet bir görüntü ortaya çıktı. 

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından KKTC çapında ilk denetlenen kahve üreticisi olan Oza, denetimler sonucunda Avrupa'nın uyguladığı çeşitli standartlara uyan bir firma olduklarını dile getirdi. 

Bugün, ikinci kez denetime gelen Avrupa Birliği Komisyonu Denetimcileri ise, lağım manzarası ile karşı karşıya kaldı. 

Ozalı, Çevre Dairesi, Sanayi Dairesi ve Belediye gibi mecralara başvursalar da herhangi bir çözüme kavuşamadıklarını belirtti. Oza Kahve olarak Kıbrıs çapında dağıtım yapan bir firma olduklarını, halkın hizmeti için uğraştıklarını, üretimleri sonucunda ise insanların yararına, sağlıklarına önem vererek üretim yaptıkları ifade edildi. 

Lağım sularının kendi çabaları doğrultusunda vidanjörler aracılığı ile çektirdiklerini dile getiren Oza, yapmış olduğu yayın üzerinden çağrıda bulunarak bu tür durumlara müdahalenin esnafın görevi olmadığını, esnafın gerekli mecraları arayarak gün aşırı şikayetlerde bulunmalarına rağmen hiçbir geri dönüş alamadıklarını belirtti. Sanayi Odası'nın eski yönetim kurulunda görev yapan Oza, Sanayi Odası'na hiçbir zaman gerekli bütçenin ayrılmadığını da bir kez daha gözler önüne serdi. 

Hükümete ve mecralarına çağrıda bulunan Ergün Oza, halkın hizmeti için üretim yaptıkları bir alanda böyle bir manzara ile karşı karşıya kalmak istemediklerini duyurdu. 

Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor. Girne Yarı Maratonu 2024, 22 Eylül Pazar günü start veriyor.

Sanayi Bölgesi'nin hemen hemen her sokağında bir çok eksiğin bulunduğunu ve şikayetlerin yapıldığı bir bölgede, gerekli kişilerin bir an önce durumlara çözüm bulmasını duyuran Oza, rezalet durumu bir kez daha gözler önüne serdi.