Alman hava yolu firması Lufthansa, güvenlik gerekçesiyle Orta Doğu'daki seferlerin değiştirildiğini ve İran dahil bazı ülkelere uçuşların iptal edildiğini bildirdi. Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin ardından bölgeye yönelik seferlerde değişiklikler yapıldığını açıklayan Lufthansa, “Güncellenen güvenlik analizine dayalı olarak Lufthansa Grubu, Orta Doğu’daki hizmetlerinde bir kez daha düzenlemeye gidiyor” ifadesini kullandı.

İran’ın başkenti Tahran’a yapılacak bütün seferlerin 8 Ağustos dahil olmak üzere iptal edildiği belirtilirken, Beyrut uçuşlarının iptalinin de bir hafta uzatıldığı ve bu seferlerin 12 Ağustos’a kadar yapılmayacağı kaydedildi. Tel Aviv’e yapılan bütün yolcu ve kargo seferlerinin de 8 Ağustos’a kadar geçici olarak askıya alındığı, Amman ve Erbil’e uçuşların aynı tarihe kadar gerçekleştirilmeyeceği duyuruldu.

ABD'de 170 milyon kullanıcılı TikTok İçin kritik dava ABD'de 170 milyon kullanıcılı TikTok İçin kritik dava

Lufthansa, iptallerden etkilenen yolculara ücretsiz rezervasyon değişikliği veya iptal seçeneği sunduğunu belirtti ve mevcut durumun neden olduğu sıkıntı nedeniyle üzüntü duyulduğunu ifade etti. Lufthansa Grubu, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines ve Brussels Airlines gibi firmaları da bünyesinde bulunduruyor.

Bu kararların alınmasında, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramasının ardından İran’ın İsrail’e yapması beklenen misillemenin de etkili olduğu belirtildi. Bu olaylar, hava yolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu.